9 måneder siden |  0 comments  |  På nettet

Hvert år oplever mange virksomheder at blive offer for hackere, der tilegner sig adgang til deres IT-systemer. Det er både besværligt og dyrt, og ofte går det også ud over kunderne.

Antallet af anmeldelser af hackingangreb er steget de sidste år, og langt fra alle virksomheder melder angreb. Enten fordi de ikke er klar over, at de er blevet udsat for hacking, eller fordi de ikke vil stå ved det.

Hacking kan aldrig undgås, da de professionelle hackere er ekstremt dygtige og hele tiden udvikler nye metoder. Men følgeskader kan begrænses eller helt undgås ved at tage nogle vigtige forholdsregler.

1. Italesæt hacking på arbejdspladsen


Informer om mulighederne for at blive hacket og opfordr personalet til at holde øje med tegn på hacking og til at sige eventuelle mistanker om hacking højt.

Hackere tilegner sig oftest adgang til systemer ved at udgive sig for at være medarbejdere fra forsikringsselskaber, bredbåndsudbydere, osv. eller medarbejder fra offentlige instanser som f.eks. SKAT, nem-id eller banker. Følsomme oplysninger må aldrig videregives til udefrakommende, medmindre de kan bevise deres autoritet.

Bed derudover medarbejderne om ikke at trykke på links, der sendes fra uautoriserede e-mailadresser. Et enkelt tryk på et link kan give uvedkommende adgang til computeren. Du kan læse mere om datasikkerhed her.

2. Filtrer e-mails


Sørg for, at virksomhedens mailprogram er opsat til at filtrere spammails fra, således at ikke alle og enhver kan sende medarbejderne mails. På den måde undgår medarbejderne ved et uheld at trykke på links, der kan sprede virus eller give adgang til følsomme oplysninger.

3. Tag jævnlige backups af IT-systemer


Det værste, der kan ske, ved at blive hacket, er at miste en masse vigtige data. Det kan I undgå eller næsten undgå ved fast at tage backups af systemerne. På den måde mindskes skaden betydeligt, da I kan genfremkalde de mistede data frem til sidste backup.

Det er her, at mange virksomhedsejere ærgrer sig gevaldigt efter et hackingangreb. Mange glemmer de vigtige backups, og det kommer til at koste dyrt efterfølgende.

4. Hold systemerne opdaterede


IT er menneskeskabt, og det betyder, at der er fejl og ”huller” i systemerne. Det er disse huller, hackerne indimellem finder og gør brug af for at skabe adgang. Opdateringer og nyere versioner af programmer sikrer, at opdagede fejl og huller udbedres. Det er derfor rigtig vigtigt, at alle systemer kører efter nyeste tilgængelige udgaver.

5. Brug virusbeskyttelse af computere


Hvis ikke, der allerede er installeret virusbeskyttelse på samtlige af virksomhedens computere, bør I få installeret det hurtigst muligt. Det er en effektiv måde at filtrere virusser fra og sikre imod hacking. Sørg for et ordentligt virusprogram, og sørg for at holde det opdateret.

6. Få professionel hjælp


Som virksomhedsejer eller IT-ansvarlig er der rigeligt at se til, og derfor er det ofte ovenstående, der bliver glemt eller nedprioriteret. Det kan få fatale følger, og derfor kan det være en god løsning af udlicitere opgaven. Med it-support for virksomheder for I mulighed for at få en skræddersyet løsning, der blandt andet tager jævnlige backups og holder systemerne opdaterede. IT-løsningerne virker i døgndrift, så I aldrig mere behøver at bekymre jer om at blive udsat for hacking eller at miste vigtige data ved nedbrud.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Køb dine julegaver nemt og bekvemt på nettet

Vi er alle trætte af lange køer foran kassen i isenkrambutikken, i legetøjsbutikken, i dametøjsbutikken, herretøjsbutikken, og det forsætter. Der er så mange gaver, der skal købes, og lige præcis op til jul er der altid garanteret en lang kø, for all...

read more
  • (0)

Egen webshop? Her er 4 ting til huskelisten

Vi shopper mere og mere på nettet, og mange af os forventer ligefrem, at vores yndlingstøj og favoritgadgets kan klikkes hjem online. Derfor kan det formentlig betale sig for din forretning at investere i en webshop, hvis du ønsker at sælge produkter...

read more
  • (0)

Kom godt i gang med din nye webshop

Onlineshopping er blevet meget populært blandt danskerne. Flere og flere skifter de fysiske butikker ud med diverse online webshops. Det stiller høje krav til de fleste virksomheder, som må følge med den digitale udvikling, hvis de vil overleve. Særl...

read more
  • (0)