Muligheder for bredbånd i Odense

Tænker du på at flytte til Odense, så er det højst relevant at undersøge hvordan mulighederne er for at få bredbånd i byen. Uanset om du køber hus eller en lejlighed i Odense, så kommer du i dag ikke uden om en internetforbindelse.

Odense er Danmarks tredjestørste by og samtidig “hovedstaden” på Fyn med 176.000 indbyggere. Byen er mest kendt for at være fødebyen for vores nationaldigter H.C. Andersen og rummer da også Andersens barndomshjem, der i dag fungerer som museum for forfatteren.

Men herudover er Odense også en af landets store uddannelsesbyer med bl.a. en stor del af Syddansk Universitet beliggende i byen.

Traditionelt bredbånd

Den første mulighed for at få bredbånd i Odense er via det traditionelle netværk af kobberkabler, der tidligere mest var brugt til fastnet-telefoni. Denne mulighed for internet findes i stort set alle dele af landet.

Alle udbydere af traditionelt bredbånd kører på TDC’s linjer, som de har lejet sig ind på, så uanset hvilken udbyder der vælger, vil du få samme forbindelse med samme minimumshastighed. Du kan med andre ord roligt vælge den billigste løsning du kan finde.

Bredbånd via kabel-tv

Har du allerede et abonnement på kabel-tv gennem enten YouSee, Dansk Kabel TV eller Stofa, så kan du også få bredbånd med som en del af løsningen. Her får du en stabil forbindelse med langt højere download- og uploadhastigheder end ved det traditionelle bredbånd. Det er en bredbåndsløsning som ikke så mange er opmærksom på, men ikke desto mindre en god én af slagsen.

Fibernet

Fibernet er det nyeste skud på stammen af internetforbindelser og langt den hurtigste der findes. Dette skyldes af data overføres via såkaldte lyslederkabler i stedet for via de gamle kobberkabler. Dette betyder også at fibernet kun er tilgængeligt hvor man har fået lagt de nye kabler i jorden.

I Odense administreres fibernettet af Energi Fyn i samarbejde med Waoo! Desværre er der endnu ikke så mange steder man kan få fibernet i Odense endnu. I skrivende stund drejer det sig om et par steder i centrum (Østergade, Skibhusvej og Buchwaldsgade), samt et par steder i byens udkant. Du kan se her præcis hvor fibernet er tilgængeligt.

Mobilt bredbånd

Den sidste mulighed for bredbånd i Odense er mobilt bredbånd. Her betyder det ikke så meget hvor du bor, da du får Internet gennem mobilnettet og ikke kabler i jorden. Odense er én af de danske byer der har 4G-dækning, så mobilt bredbånd er en realistisk mulighed i byen. Fordelen ved denne form er at du kan tage dit bredbånd med dig og ikke er låst til hjemmet og Wi-Fi. Ulempen er at man ikke kan opnå samme høje hastigheder som ved f.eks. fibernet. Men skal du bare bruge Internettet til almindeligt brug, og ikke downloade store filer eller se for meget streaming, så det mobile bredbånd en glimrende løsning.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *