Laser eller inkjet? Hvilken printer skal du købe?

Hvis du ikke arbejder i et stort firma, der allerede har lavet en aftale med ét af de store printerfirmaer som Canon eller Lexmark, men enten er en mindre iværksætter eller har dit eget hjemmekontor, så ligger valget af printer på kontoret på dine egne skuldre. Hvis du ikke ved det store om printere, så læs videre her, hvor vi prøver at guide dig igennem junglen af printere og udenom det værste salgsgas.

Som med næsten alt anden du vil købe, handler det med printere om at finde ud af dit behov inden du bestiller noget eller hopper på det første det bedste tilbud du ser i en reklame. Ellers ender du meget nemt med at betale alt for meget for en maskine, der kan meget mere end du har brug for, eller i værste tilfælde at købe noget helt forkert i forhold til dine behov.

Sort/hvid eller farve?

Det første du skal tænke over er, at du skal have en printer, der printer i sort/hvid eller om du har brug for en farveprinter. Det sidste er langt dyrere i toner end det første. Skal du kun bruge printeren til at skrive dokumenter ud med, behøver du ikke at investere i en farveprinter, der kræver flere og dyrere printerpatroner.

Laser eller inkjet?

Det næste du skal vælge imellem er de to typer af printere, der i dag findes på markedet: laserprintere og inkjet-printere. Typisk ser man laserprinteren på større kontorer og inkjet-printeren i hjemmet, men det behøver ikke altid være tilfældet. Laserprintere findes i versioner med sorth/hvid og farve, mens inkjet som udgangspunkt altid er farveprintere.

Laserprintere

Laserprintere fungerer ved at lasertoneren (et pulver) overføres til papiret og de er langt hurtigere til at udskrive end inkjet-printerne. De er klart bedst til tekst sort på hvidt, og ikke så gode til større farveprint. Det er derfor denne type printer oftest bruges på kontorer, hvor man primært har brug for at printe tekstdokumenter.

Inkjet-printere

Inkjet-printerne bruger ikke pulverpatroner, men patroner med flydende blæk. Det gør dem langt bedre til at printe billeder og grafik i farver, men også langsommere og dyrere.

Vil du gerne printe fotos?

Har du behov for at printe dine egne fotos? Det kan være rart at kunne printe sine egne billeder ud derhjemme i stedet for at skulle vente på en fotohandler eller online fotoservice.

I så fald skal du købe en inkjet-printer, der er designet til at udskrive i fotokvalitet og som kan tage det specielle fotopapir. Vær opmærksom på at det er dyrere i blæk selv at printe sine fotos end at få dem printet hos et firma, der er specialiseret i dette.

Ekstra funktioner?

I dag er en printer ikke blot en printer. De kan ofte også en masse andre ting. Blandt de mest normale er scannerfunktion og kopimaskine. Mange printere er såkaldte netværksprintere, der ikke behøver et kabel tilsluttet til din computer, men er i stedet tilsluttet din Wifi.

Med sådan en Wifi-printer kan du udskrive fra computer, tablet, smartphone eller ved at indsætte et hukommelseskort direkte i printeren.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *