9 måneder siden |  0 comments  |  På arbejdspladsen

Er du leder af en virksomhed og kunne du godt tænke dig at gøre din virksomhed mere effektiv? De fleste virksomhedsejere drømmer om at have lidt mere tid til overs, da der er meget at se, når en virksomhed skal drives og helst tjene penge. Vi har derfor samlet et par tips til, hvordan du kan gøre din virksomhed mere effektiv.


Få et godt overblik over økonomien


Første tip til at gøre din virksomhed mere effektiv handler om at skabe et godt overblik over din virksomhedsøkonomi. Økonomien spiller en kæmpe rolle i virksomheden, da det er afgørende for at virksomheden kan køre rundt – og så er formålet med en virksomhed naturligvis også at tjene penge og det kræver at der er overskud i regnskabet.

Det er samtidig vigtigt at have et overblik over økonomien, for at du kan arbejde effektivt i virksomheden. Hvis du ikke har et overblik over din økonomi, kan du bruge lang tid på at sidde og regne efter om du har råd til at købe forskellige ting. Hvis du derimod har et godt overblik, fx i et Excel ark kan du hurtigt tjekke hvordan budgettet ser ud for pågældende måned, og dermed spare meget tid på udregninger.

Der kan samtidig opstå mange andre situationer i forhold til økonomien, hvor det er vigtigt at have et overblik, for at du kan arbejde effektivt. Det kan fx være når der skal laves årsregnskab eller når årsopgørelsen kommer fra SKAT. Specielt når årsopgørelsen kommer, og når der skal laves forskudsopgørelse, er det vigtigt at have et overblik over økonomien for at undgå at bruge for lang tid på opgørelserne. Det er også vigtigt at have et overblik for at være sikker på at alle tallene fra SKAT er udregnet korrekt. Mener du at noget er udregnet forkert har du altid mulighed for at klage over SKAT.


Skab effektivt arbejde bag skærmene


I enhver virksomhed foregår meget arbejde i dag bag en computerskærm. For at gøre arbejdet i din virksomhed effektivt gælder det derfor om at skabe effektivt arbejde ved computerne.

I mange virksomheder bliver der brugt en række forskellige programmer og for at sikre effektivt arbejde er det vigtigt at kende programmerne godt, for at der ikke bliver spildt tid på at dine medarbejdere ikke kender programmer godt.

Hvis I fx arbejder med programmer fra Office pakken er det vigtigt at kende forskellige genveje og funktioner i programmet. Der er fx mange genveje, når du skriver i Word til fx at lave overskrifter, ændre tekststørrelse, gemme dokumentet eller åbne et nye samt mange andre genveje. Hvis du eller dine medarbejdere sidder meget med Word er det en stor fordel at stifte bekendtskab med de mange forskellige genveje, for at gøre jeres arbejde hurtigere.

Det er samtidig vigtigt at sørge for at I har det rigtige udstyr, så I har mulighed for at arbejde hurtigt. Det fx vigtigt med hurtigt internet, så I ikke skal bruge tid på at være frustreret over langsomt internet. Når du skal vælge det rigtige internet, er det også en fordel at tænke over hvilket webhotel du bruger til at hoste din hjemmeside. Der kan nemlig væres tor forskel på hosting og her er det vigtigt at vælge den rigtige hosting for at din hjemmeside er hurtig for kunderne.


Undgå at bruge for lang tid på møder


Vore sidste tip til at skabe effektivitet i din virksomhed er ved at gøre dine møder effektive. I enhver virksomhed går der lang tid med at holde møder, og det er vigtigt at sikre at du ikke bruger unødvendig tid på lange møder.

For at sikre at dine møder er effektive er det først og fremmest vigtigt at have en dagsorden og samtidig sørge for at alle har forberedt sig til mødet.

I forhold til møder er det også en klar fordel hvis du er god til forhandlingsteknik, så du kan lave en god aftale, med dem du holder møde med.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Optimer arbejdet i din virksomhed med disse tips

Som virksomhedsejer, er det vigtigt at sikre at dine medarbejdere har de bedste betingelser for at arbejde effektivt og dermed få virksomheden til at vokse. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra for at dine medarbejdere har de bedste betingelser for at...

read more
  • (0)

Sådan kommer du i gang med online markedsføring – 3 gode råd

Som virksomhed kan du vinde utrolig meget, ved at annoncere online. Mere og mere i vores hverdage foregår i dag online, og der er derfor meget at hente der. For de fleste kan det dog hurtigt virke uoverskueligt at skulle i gang med online markedsføri...

read more
  • (0)

Smid ikke de gamle kontormøbler ud – få dem opbevaret

Sidder du inde med et stort antal af gamle kontormøbler? Og er du fristet af tanken om at smide dem ud på genbrugsstationen? Så tænk dig grundigt om en ekstra gang og overvej at få møblerne opbevaret i stedet. Der er immervæk ingen grund til at smid...

read more
  • (0)