Fem måder at vise din seriøsitet overfor kunderne

Det er altid vigtigt for en virksomhed at have et godt udtryk overfor omverdenen. Men hvordan sikrer man egentlig, at kunderne kigger seriøst på en? Det er noget, denne artikel kigger lidt nærmere på. Du kan blandt andet læse, hvorfor visitkort er en rigtig god idé, hvis man vil fremstå seriøs.

Egentlig er det ikke altid den store videnskab at fremstå seriøs. Det handler om, at man har en evne til at gøre sit bedste i alle sammenhænge, og det er selvfølgelig på mange måder en individuel ting. Faktisk er det så individuelt, at der ikke rigtig findes nogle formler for den slags. Der findes dog masser af retningslinjer, man kan forsøge at følge, hvis man vil fremstå bedst muligt.

Stort set uanset branche, så er det godt at have nogle kendetegn. Det kan du eksempelvis have gennem dit visitkort, hvor du viser, hvem du er, hvad du står for, og hvordan folk kommer i kontakt med dig. Når du helt naturligt har et visitkort at give, så udviser du, at du er forberedt, og du viser dermed også seriøsitet. Det kan gøre et indtryk, og det betyder jo alt andet lige, at modtageren har dine kontaktoplysninger, hvis det bliver nødvendigt. Vis din seriøsitet til kunder ved at give et visitkort.

Følg branchen

Der er selvfølgelig altid en hårdfin balance, når man taler om seriøsitet. For det handler jo heller ikke om, at man skal være alt for alvorlig og overseriøs, og man skal selvfølgelig forsøge at tilpasse sig den branche, man befinder sig i. Er man sælger, som gerne skal sætte lidt gang i folk, er det selvfølgelig vigtigt at kunne pjatte, fyre en joke af og møde kunderne i deres øjenhøjde.

Oftest ligger hemmeligheden i, at man hurtigt ser kunderne an, så man lærer, hvad de kan lide at høre om. På den måde er det også vigtigt at være en menneskekender i sådanne situationer.

Hav et svar klar

Jo flere ting du ikke kan svare på, jo sværere bliver det at trumfe dine ting igennem. Derfor handler det selvfølgelig om at være bedst muligt forberedt, så man faktisk har tænkt over, hvad man kan blive udsat for og spurgt om. Hvis man har et svar klar til det meste, bliver det sjældent en lige så svær oplevelse, når man skal sælge sin virksomhed eller ide.

Hav dig selv med

Generelt er det også et godt råd at have sig selv med i det, man laver. Det betyder ikke, at man er præcis den samme i privaten som på arbejdet, men det er altså vigtigt at have noget af sin egen personlighed med. Det betyder, at man kan stå inde for det, man laver, men det betyder også, at andre vil opfatte dig som autentisk. Netop autentisk er ofte et nøgleord, for hvis man ikke formår at være det, vil man ofte hurtigt blive valgt fra. I en digitaliseret verden er det nemlig vigtigt, at man har noget kant og personlighed, som skiller sig lidt ud.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *