Dit årsregnskab skal være klart til tiden

Har du styr på det? At have orden i virksomhedens økonomi er et lovkrav uanset, om du har en stor virksomhed i Hørsholm eller en mindre virksomhed midt i København. Men udover at være et lovkrav, der naturligvis skal overholdes, skaber orden i økonomien også tryghed for dig selv, fordi du ved, at din virksomhed økonomisk er sund. Det er de færreste, der har fuldstændigt styr på deres firmaregnskaber selv, og hvis du vil være helt sikker på, at du ikke skal ligge vågen og bekymre dig om natten, er et godt tip at få hjælp af en revisor. Som forretningsdrivende kan det også være svært at afsætte tid til selv at sætte sig ind i reglerne om årsregnskab. Din tid er uden tvivl også bedre brugt på at drive virksomheden end at indsamle bilag og regne ud.

Hvad kan en revisor hjælpe dig med?

En revisor er først og fremmest offentlighedens garant for, at virksomheder har en sund økonomi og ikke får lov at køre med et vist underskud i en længere periode ad gangen. Det er også derfor, at der er lovgivet på området. En revisor har derfor fuldstændigt styr på de beregninger, der skal foretages, og de bilag som skal indsamles og lægges til grund for regnskabet. Så længe du følger revisorens anvisninger, og stiller de oplysninger til rådighed, som han eller hun skal bruge, er du som hovedregel selv fri for ansvar for virksomhedens økonomi.

Derudover rådgiver revisoren også i alle de situationer, som din virksomhed og du kan komme til at befinde jer i. En revisor København vil typisk have en hel del erfaring opbygget, og der er stor mulighed for, at han eller hun kan se faldgruber eller fordele, som du end ikke har overvejet selv. Derfor er en revisor også – for dig selv – en garant for, at du får det bedst mulige ud af din virksomheds økonomi, og forvalter formuen på forsvarlig og fordelagtig vis.

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende er der derfor al mulig grund til at få hjælp af en revisor til at lave dit årsregnskab. Blot skal du holde dig for øje, at alle må benytte sig af titlen ’revisor’. Du skal derfor sørge for, at den revisor du finder til at hjælpe dig er statsautoriseret eller godkendt.

Kan det betale sig?

Hvis du selv har styr på alle formaliteter, finurligheder og lovkrav vedrørende din virksomheds økonomi, er der selvsagt ikke nogen grund til at hyre en revisor. Så er pengene naturligvis bedre givet ud andetsteds. Du kan poste dem i virksomheden eller købe en ekstra stor gave til en du holder af. Men hvem – udover en statsautoriseret revisor – har egentlig helt styr på disse formaliteter, finurligheder og lovkrav? Og hvem kan og vil afsætte den nødvendige tid til at få styr på årsregnskabet og hvordan det udfærdiges?

De fleste erhvervsdrivende vil hellere investere deres sparsomme tid i selve virksomheden. En fordel ved en revisor er dog også, at han eller hun kan fungere som sparringspartner, når du skal tage beslutninger, som påvirker din virksomheds økonomi. Derudover flytter du ansvaret for virksomhedens økonomiske sundhed fra dig selv til revisoren, når du antager ham eller hende. Naturligvis forudsat, at du agerer loyalt over for revisoren og stiller de nødvendige oplysninger til rådighed og ikke skjuler noget.

Ser man på helhedsbilledet og det ønske de fleste erhvervsdrivende har om at tjene mange penge på deres virksomhed, og ønsket om, at den lever længe, er en investering i en statsautoriseret revisor som udgangspunkt en god investering. En revisor tjener sin løn ind igen i sparede udgifter.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *