Derfor skal du lægge vægt på indretningen af kontoret

På en helt almindelig og gennemsnitlig arbejdsuge sidder medarbejdere i diverse virksomheder 37 timer på et kontor. Faktisk bruger vi i hverdagen de fleste vågentimer på arbejdspladsen, og derfor er det naturligvis også vigtigt, at alle føler sig godt tilpas. Indretningen af kontoret – både den praktiske og visuelle del – har en del at sige, når det kommer til medarbejderne velbefindende og arbejdsglæde. Få her nogle simple, men gode tips og tricks at skabe et godt fysisk (og psykisk) arbejdsmiljø.

Kontoret afspejler kulturen på arbejdspladsen

Flere og flere virksomheder forsøger at skabe en åben, fri og glædesfyldt atmosfære. Det kræver selvfølgelig, at medarbejderne fungerer godt sammen, men du kan gennem de fysiske rum faktisk også fremprovokere eller ”opfordre” til en bestemt adfærd på arbejdspladsen. I mange virksomheder ser man nu til dags hyggekroge og bordfoldborde, der udstråler, at her må man også gerne have det sjovt og rart en gang imellem. Bordenes opstilling fortæller også noget om arbejdskulturen: Tætstående borde signalerer samarbejde og opfordrer til, at man taler sammen om idéer og fremgangsmåder, mens borde langt fra hinanden er gode, hvis medarbejderne arbejder mere individuelt. I de mere kreative afdelinger er det naturligvis også vigtig, at omgivelserne er inspirerende – for hvem får gode, interessante ideer, når man sidder midt i et kedeligt, gråt kontorlokale?

Det praktiske skal være i orden

Når du skal vælge møbler til kontoret, skal du selvfølgelig gå efter funktionalitet. Er stolene behagelige at sidde i? Skal bordene kunne justeres i højden? Er der skuffer nok til medarbejdernes papirer, mapper og andre redskaber? Hvor meget skabsplads har I brug for til bøger og lignende? Det er naturligvis helt essentielt, at møblerne passer til det arbejde, der skal udføres og de mennesker, der skal udføre det. Gennem denne hjemmeside kan du få gode besparelser på dine nye kontormøbler. Når man kigger rundt i forskellige forretninger og websider, falder man ofte også over møbler og udstyr, man egentlig har brug for, men som man ikke automatisk selv kom i tanke om.

Skab en følelse af hjem

Vi bliver gladere, når vi føler os godt tilpas – og der er ikke noget sted så rart som i ens egen comfortzone i hjemmet. Det er nemt at skabe en følelse af hjem og hygge på kontoret. Sørg for at dække de tomme vægge med billeder, der passer ind i din virksomheds ånd, og tilføj et par planter hist og her for at give noget liv til lokalet. Skab områder og hjørner, hvor medarbejderne kan tage en pause og socialisere. Et godt bånd til ens kollegaer har vist sig at være en af de vigtigste faktorer, der gør, at folk er har lyst til at tage på arbejde hver dag.

Kunne du tænke dig flere gode råd og artikler om arbejdsliv, iværksætteri, marketing og andre business-relaterede emner, kan du med fordel også tage et kig på Idea-House.dk. Siden er forholdsvis ny, men dækker allerede mange relevante emner med konkrete og brugbare fifs og værktøjer.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *