Beskyt kontoret mod indbrud

Til trods for at Danmark af de fleste betragtes som et trygt og sikkert land, er der alligevel kun få lande i Europa, der oplever flere indbrud, end vi gør her i landet, når man måler efter antal indbyggere. Et skræmmende og, for mange, overraskende faktum, der er svært at forklare. Der er generelt høj velstand i Danmark, men politiet har få ressourcer og opklaringsprocenten ligger stort set på nul, hvilket skaber et godt miljø for professionelle indbrudstyve, der har indbrud som levevej, og som gerne vil tage del i den velstand.

Det er både private hjem og erhvervsejendomme, der bliver ramt af indbrud, og det er derfor blevet en nødvendighed at gøre en ekstra indsats for at styrke sikkerheden i firmaet mod indbrudstyve og andre ubudne gæster. Et indbrud i firmaet kan nemlig indebære et stort tab af værdi igennem tabt omsætning og utrygge medarbejdere. Derfor kan du i dette indlæg finde et par gode råd til, hvordan virksomheden bedst sikrer sig.

Overvågning

Én af de mest effektive foranstaltninger mod indbrud er selvfølgelig overvågning. Videoovervågning er ikke blot en enorm hjælp til politiet, når de skal forsøge at opklare et indbrud. Det har også en høj præventiv effekt mod indbrudstyven, der gør, at han i mange tilfælde vil fravælge erhvervsejendommen til fordel for en anden, hvis han ved, at der er risiko for, at han bliver filmet.

Grundet de mange indbrud i Danmark hvert år, er der kommet et godt marked for overvågning, hvilket betyder, at det ikke længere er specielt dyrt. I en stor virksomhed, hvor der er mange indgange, kan det anbefales, at der bliver kontaktet et firma, som er specialiseret i montage af den slags avancerede løsninger. Er virksomheden lille, kan det klares billigere ved at købe en gør-det-selv løsning med et par kameraer. Og hvad angår montage, er det stadig en god ide at kontakte et firma, der har forstand på den slags montage, så det ikke nemt kan pilles ned eller afmonteres.

Alarm

En god måde at supplere overvågningssystemet er med et alarmsystem. Der findes i dag nogle smarte og avancerede alarmløsninger, der gør, at det kan automatiseres, så alarmen eksempelvis slås til hver dag kl. 17, når den sidste mand er gået ud af døren. På den måde bliver en vagt tilkaldt, hvis en dør bliver brudt op, eller hvis et vindue smadres, og en høj hyletone går i gang.

Selv hvis tyven ikke reagerer på dette, er han med garanti hurtigere ude igen, end han ellers ville have været, og skader og tab minimeres. Igen er markedet i dag så langt fremme, at et alarmsystem kan fås til en lav månedlig ydelse, og den kan på ingen måder sammenlignes med det økonomiske tab, et slemt indbrud kan medføre.

Nøglesystem

I en virksomhed kan der potentielt være rigtig mange nøgler i omløb, og er der ikke allerede skabt et overblik over, hvor mange der er, og hvem der har adgang til hvad, kan det være en god ide. På den måde er du aldrig i tvivl, hvis en nøgle går tabt, og virksomheden har mulighed for at skifte låse, hvis en vigtig nøgle går tabt. Alarmsystemet kan nemlig fuldstændig miste sin værdi, hvis indbrudstyven får fingre i en nøgle til kontoret.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *