3 tips til indretning af det perfekte arbejdsværelse

Er du en af dem, der en gang imellem må tage arbejdet med hjem? Har du mange hobbyprojekter? Eller er dit hjem din arbejdsplads? Der er mange forskellige grunde til, hvorfor det er blevet mere og mere nødvendigt med et arbejdsværelse i hjemmet for flere og flere. Måske er det fordi, vi arbejder mere, eller måske er det fordi, vi bruger mere tid på ar være kreative. I hvert fald er der flere og flere, der finder det nødvendigt med et kontor i hjemmet.

Et kontor, der kan bruges til mange forskellige ting – men hvor der, helt generelt, skal være plads og ro til fordybelse og koncentration. Det kan dog være svært at indrette et arbejdsværelse i hjemmet, for det skal nu en gang ikke indrettes på samme måde, som et kontor i en kontorbygning skal. Det skal naturligvis indrettes, så det passer ind i hjemmet – og det kan være en udfordring. Herunder får du nogle tips til, hvordan du indretter et helt perfekt arbejdsværelse i dit hjem.

Gør det komfortabelt

Ligesom et hjemmekontor ikke skal ligne et kontor i en kontorbygning, skal det ikke føles som et. Et hjemmekontor skal føles mere hjemligt – fordi det jo er i hjemmet. Det betyder blot, at det skal være komfortabelt. Det skal være rart at være på kontoret, for hvis det er rart at opholde sig i rummet, bliver det lettere at koncentrere sig og finde ro. Du kan gøre rummet komfortabelt på flere forskellige måder. Først og fremmest skal du dog overveje, hvilke møbler du vælger.

Hvilke møbler, du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvad du skal bruge hjemmekontoret til, og hvor meget du skal bruge det. Hvis du skal arbejde meget i rummet, er det eksempelvis en rigtig god ide at investere i en god kontorstol og et hæve/sænkeskrivebord. Hæve/sænkeskriveborde er fantastiske, hvis du skal bruge meget tid foran computeren, fordi du så kan skifte arbejdsstilling og både stå op og sidde ned, mens du arbejder. Hæve/sænkeskriveborde kan du blandt andet finde hos 3xr.dk.

Tænk på, hvor rummet placeres

Det har egentlig ikke noget med indretningen at gøre – det er nærmere noget, du skal overveje, inden du begynder at indrette arbejdsværelset. Du skal overveje, hvor i hjemmet rummet skal placeres. Nogle synes det er rart at have en arbejdsplads i køkkenet eller stuen, hvor der er liv, mens andre synes, det er rart at have arbejdspladsen i et separat rum. Placering af rum og tips og tricks til bygning, kan du finde på Byggekontrakten.dk.

Glem de kedelige kontorartikler

Uanset om du placerer arbejdspladsen i et andet rum eller i et rum for sig selv, er det vigtigt, at du husker, at hjemmekontoret ikke er et almindeligt kontor. Det skal ikke være fyldt med kedelige kontorartikler, der alligevel ikke bliver brugt. Derimod kan det godt fyldes med brugsgenstande og boligtilbehør, der passer til stilen i resten af hjemmet. Således får du gjort hjemmekontoret til en integreret del af hjemmet, ligesom du gør det hyggeligt og rart at være i.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *